Hlavní obsah

Afghánec manželce vyvraždil rodinu, když ho navštívila ve vězení, zabil i ji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kábul

Afghánec Dín Mohammad zabil svou osmnáctiletou ženu, protože se domníval, že je mu nevěrná. Čin spáchal ve vězení, kde si odpykával trest za vraždu tchyně, švagra a švagrové, uvedla afghánská policie citovaná agenturou AFP.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Vražda byla spáchána v provincii Samangán. Dína Mohammada manželka navštívila v pondělí ve věznici ve správním centru Ajbaku. Když odešel ze soukromé místnosti vyhrazené pro setkávání s manželkami, ležela jeho žena mrtvá na zemi. Dín se k vraždě přiznal, uvedl policejní náčelník Ikrám Nikzád: „Dínu Mohammadovi matka řekla, že jeho žena má milostný poměr. Když za ním přišla do vězení, uškrtil ji závojem.“

Dínova matka se pokusila město opustit, 1. ledna večer ji ale policie zadržela.

Dín zabil při vražedném běsnění v roce 2009 tchýni, švagra a švagrovou. Manželka, se kterou měl syna, za ním přesto chodila každých pět dní.

Dín bude pravděpodobně popraven, což požaduje i aktivistka Nadžija Ajmaková, která bojuje za práva žen. Už jeho dvacetiletý trest za trojnásobnou vraždu napadla jako mírný. Varovala, že by mohl znovu zabíjet.

V Afghánistánu trest smrti hrozí za terorismus, vlastizradu, nevěru, pašování drog a vraždu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám