Hlavní obsah

Znásilněnou ženu vyhodili v Dillí z autobusu a chtěli ji přejet

– Dillí

V Indii byly zveřejněny další podrobnosti o brutálním skupinovém znásilnění 23leté studentky medicíny. Ta o víkendu podlehla vážným zraněním. Indie kvůli tomu chystá nový zákon postihující znásilnění, uvedla BBC.

Foto: Amit Dave, Reuters

Vigílie za oběť skupinového znásilnění pod heslem rok 2013 bez znásilnění.

Článek

Dívka jela se svým přítelem v autobuse, kde byla napadena skupinou mužů. Ty oba zbili železnými tyčemi a pak ženu hodinu znásilňovali. Zneužitou ji vyhodili i s přítelem z jedoucího autobusu. Jeho řidič se ji poté pokusil přejet, ale přítel ji zachránil.

O víkendu však studentka zemřela v singapurské nemocnici a v úterý byl vhozen její popel do řeky Gangy.

Policie už zadržela šest podezřelých, kterým hrozí v případě odsouzení trest smrti, jenž se v Indii jinak dává jen výjimečně. [celá zpráva]

Zřejmě mu unikne jeden ze zadržených, kterému asi ještě není osmnáct a možná ani šestnáct let. Věk se pokusí zjistit z kostní dřeně, protože v Indii nemá mnoho lidí ani rodný list.

Přísnější tresty za znásilnění 

Nově se chystá zpřísnění zákona o znásilnění, za které nyní hrozí nanejvýš doživotí. Většina případů ale zůstane nepotrestána, protože policisté nahlášená znásilnění odmítají vyšetřovat s tím, že žena si za ně často může sama, neboť násilníky vyprovokovala svých chováním.

Podle oficiálních údajů je ale v Dillí znásilněna žena každých 14 hodin. Město proto plánuje nová opatření, jako jsou kontroly řidičů autobusů a jejich pomocníků i zvýšení počet nočních hlídek v ulicích a kontroly autobusů, která mají začerněná okna. V pondělí byla také zřízena linka pomoci pro ženy.

Hlavně se ale chystá zpřísnění zákona postihující znásilnění. Nově by šlo trestat i smrtí. Ministerský úředník Šaši Tharúr už vyzval, aby bylo zveřejněno jméno znásilněné ženy a zákon mohl nést její jméno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám