Hlavní obsah

Skuteční hrdinové: Svědkové nehody vytáhli z hořících trosek letadla zraněnou letušku

Novinky, her

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva
Aktualizováno

Byli náhodnými svědky rozlomení a následné proměny letadla Tu-204 v trosky. Přesto se několik mužů nezaleklo hrůzně vyhlížející nehody a okamžitě vyrazili na pomoc přeživším. O chvíli později vynesli v rukou zkrvavenou, avšak živou letušku společnosti Red Wings Airlines.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Amatérské záběry ukazují záchranu letuškyVideo: Reuters

 
Článek

Z hořících trosek donesla letušku skupinka mužů až na dálnici, kde jí poskytli první pomoc. Jedna svědkyně uvedla, že si všimla jména letušky na jmenovce - Kristina Baranovová. Ta jako jediná žena z posádky přežila, i když v současnosti leží ve vážném stavu v nemocnici.

Podle zatím neověřených informací měli svědci/zachránci vytáhnout z trosek celkem čtyři členy posádky. Tím jim pravděpodobně zachránili život.

Lékaři totiž dorazili na místo až několik minut poté a hasiči podle ruské televize RT dokonce až téměř po hodině od nehody. Lidé se proto snažili plameny uhasit vlastními hasičskými přístroji, které měli v autech.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Na moskevském letišti havarovalo letadlo, čtyři mrtvíVideo: Reuters

Nehoda se stala v sobotu 29. prosince na moskevském mezinárodním letišti Vnukovo. V neděli se počet mrtvých navýšil na pět s úmrtím další letušky, Taťány Pjenkinové, která byla do nemocnice převezena už v bezvědomí. Nebýt zásahu statečných svědků nehody, je možné, že by toto číslo bylo vyšší.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám