Hlavní obsah

Oběť hromadného znásilnění v Indii je v kritickém stavu a čeká ji transplantace

– Singapur/Dillí

Indickou studentku, která po znásilnění a zbití skupinou mužů v autobuse v Dillí zůstává v ohrožení života, ve čtvrtek převezli k další léčbě do Singapuru. Třiadvacetiletá žena, jejíž případ vyvolal pobouření nejen v její vlasti, již podstoupila v Dillí tři operace a zřejmě ji čeká transplantace.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Převoz oběti znásilnění v IndiiVideo: Reuters

 
Článek

„Vyhodnocujeme její stav, nemocnice spolupracuje s indickou vládou,“ řekl agentuře AP zástupce singapurské kliniky.

Mladá žena je v kritickém stavu od napadení v autobuse před dvěma týdny. Do Singapuru ji převezli zřejmě proto, že ji čeká výměna některého orgánu. Lékař v Dillí BD Athani řekl agentuře Press Trust of India, že singapurská nemocnice Mount Elizabeth je vybavena moderním operačním sálem pro mnohonásobné transplantace u pacientů se střevními poraněními.

Foto: Edgar Su, Reuters

Singapurská nemocnice, v níž mladou Indku hospitalizovali.

Žena je na jednotce intenzivní péče napojená na přístroje. U lůžka se střídají její příbuzní. Lékaři upozorňují, že léčba může trvat dlouho.

Dívka se předminulou neděli v noci se svým přítelem vracela autobusem soukromého dopravce z kina domů, když je napadla skupina mužů. Útočníci pár svlékli, dívku hodinu znásilňovali, pak oba zbili železnými tyčemi a vyvlekli z autobusu ven. Také přítel napadené skončil v nemocnici, ale jeho zranění nebyla tak vážná.

Foto: ČTK/AP

Lidé v Dillí pálí figury znázorňující muže, kteří mladou ženu napadli.

Indové zuří

Případ vyvolal v Indii celonárodní hněv a pouliční nepokoje, kvůli nimž v Dillí od pondělka zůstávaly zavřené některé silnice a stanice metra. Vedení města rovněž posílilo noční policejní hlídky a zakázalo autobusy s tónovanými okny.

Napadenou v nemocnici navštívila i šéfka vládního Národního kongresu Sonia Gándhíová a skupina poslanců vyzvala, aby útočníci dostali trest smrti. Vláda zřídila zvláštní vyšetřovací komisi. Za mřížemi skončilo šest mužů včetně řidiče autobusu a rovněž byli kvůli zanedbání služební povinnosti postaveni mimo službu dva policisté.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám