Hlavní obsah

Barmský Fokker se 60 cestujícími přistál nouzově na polní cestě

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rangún

Dva lidé zahynuli a jedenáct jich bylo zraněno při úterním nouzovém přistání dvoumotorového proudového Fokkeru 100 na polní cestě mezi poli ve střední Barmě. Jeden z motorů stroje zřejmě hořel.

Foto: ČTK/AP

Hasiči u trosek Fokkeru 100 barmské společnosti Air Bagan

Článek

Barmské úřady potvrdily jednoho mrtvého na palubě letadla. Druhou obětí byl motocyklista, který jel po cestě na okraji rýžového pole. Mezi zraněnými jsou i dva turisté, podle BBC by to mohli být Britové. Zraněni byli i oba piloti.

Foto: ČTK/AP

Zraněný pasažér barmského Fokkeru 100

Stroj havaroval při letu z metropole Rangúnu do města Heho v provincii Šan. Stroj se zřítil asi tři kilometry před letištěm.

„Příčina nehody zatím není jasná,“ uvedl mluvčí letecké společnosti Air Bagan. „Jenom piloti ji budou znát, ale my se s nimi nemůžeme spojit, protože je odvezli do nemocnice,“ dodal.

Foto: ČTK/AP

Rolník u havarovaného Fokkeru 100

Podle některých informací motor stroje hořel. Není ale jisté, zda skutečně hořel ještě před dopadem, při kterém se letoun rozlomil na dvě části.

V oblasti také panovala hustá mlha.

Region je oblíbený turisty, neboť se tam nachází jezero Inle.

Foto: ČTK/AP

Trosky letadla společnosti Air Bagan

Air Bagan zajišťují vnitrostátní lety, měly dva tryskové Fokkery 100. Dále provozuje čtyři turbovrtulová letadla, dva ATR-42 a dva ATR-72.

Letecká doprava v Barmě je považovaná za nepříliš bezpečnou, letový park je obstarožní a stroje jsou špatně udržované. Turisté přesto volí leteckou dopravu, protože silnice jsou špatné a železnice bídná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám