Hlavní obsah

Na Filipínách řádil oheň, 1500 lidí připravil o střechu nad hlavou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manila

Při dvou požárech, které vypukly ve filipínské metropoli Manile po Štědrém dnu, přišlo o život osm lidí. Jeden z ohňů zachvátil chudinskou čtvrť a 1500 lidí připravil o nuzné přístřešky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Požáry na Filipínách zanechaly tisíce lidí bez domovaVideo: Reuters

 
Článek

Na manilském předměstí Quezon oheň vzplál před úsvitem a zničil dva obytné domy. V plamenech uhořel veterinář a šest členů jedné rodiny. Příčina požáru zatím není jasná, ale policie hovoří o možném zkratu na elektrickém vedení. O Štědrém večeru prudce stoupl odběr elektřiny.

Foto: Aaron Favila, ČTK/AP

Filipínci evakuování z vyhořelého slumu

Ještě předtím sežehly plameny chatrče v chudinské čtvrti San Juan a zničily 1500 příbytků. Rozhořčení obyvatelé ubili k smrti jednoho muže, jehož obvinili ze žhářství. Také policie je toho názoru, že požár byl založen úmyslně.

Foto: Aaron Favila, ČTK/AP

Chudinské předměstí Manily zničené požárem

Lidé rovněž zranili dva z požárníků. Zasypali je kamením, protože požární vozy přijely pozdě. Občané se zmocnili hadic a domy začali hasit sami. Velitel požárníků ale své muže hájil tím, že vozy nemohly projet úzkými uličkami slumu zablokovanými zaparkovanými auty. Požárníci proto začali hadice protahovat k místu požáru ulicemi a zdrželi se.

Foto: Aaron Favila, ČTK/AP

Evakuovaní obyvatelé slumu v Manile

San Juan byl bydlištěm 2000 rodin, tedy asi 8000 lidí. Po požáru stovky z nich posedávaly na zemi na basketbalovém hřišti, protože se neměly kam vrátit.

Foto: Aaron Favila, ČTK/AP

Požár zničil slum v Manile

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám