Hlavní obsah

Tento útěk se opravdu nepovedl, vězně našli zaklíněného ve zdi

Novinky, Michaela Cmíralová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ceres

Brazilský vězeň se pokusil uniknout ze své cely. Bohužel se ale v půlce cesty na svobodu zasekl. Zatímco horní část jeho těla už byla venku z vězení, od pasu dolů se jeho tělo zapříčilo v díře, kterou si pro svůj útěk vytvořil ve vězeňské zdi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Vězeň při útěku uvízl ve vězeňské zdiVideo: Reuters

 
Článek

Podle brazilského tisku se pokusili z vězení ve městě Ceres uniknout čtyři vězni. Použili k tomu trubku od sprchy. Tou vytvořili díru ve vězeňské zdi, kudy se chtěli protáhnout nepozorovaně na svobodu.

První z vězňů se dírou provlekl a uprchl. Druhý vězeň už takové štěstí neměl. V díře se zasekl a nakonec musel sám volat o pomoc. Přivolaná vězeňská stráž musela sehnat hasičskou posádku. Teprve ti vězně ze zdi za pomoci kladiv vysekali. Strážní tak měli dostatek času na to, aby si nepodařený útěk vězně nafotili.

Amnesty International už dříve kritizovala brazilskou vládu za nevhodné podmínky v jejích vězeních, která jsou často přeplněná a plná roztržek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám