Hlavní obsah

Mohutný požár v bangladéšské textilce si vyžádal nejméně 109 mrtvých

Dháka
Aktualizováno

Nejméně 109 mrtvých si v sobotu vyžádal požár v textilním závodu na předměstí bangladéšské metropole Dháky. Desítky dalších osob utrpěly zranění. Podle agentury AFP o tom informovali místní hasiči, kteří nejprve mluvili o 121 obětech. Podle médií požár vypukl v budově o mnoha podlažích v sobotu pozdě večer.

Při požáru v továrně v Bangladéši uhořelo nejméně 109 lidí

 
Článek

Hasičům se již podařilo dostat požár pod kontrolu. Stovky dělníků při požáru uvízly v horních patrech továrny. Hasiči zápolili s plameny čtyři hodiny. Příčina požáru zatím nebyla objasněna.

Foto: Polash Khan, ČTK/AP

Při požáru textilky zemřelo 121 lidí

Stovky dělníků při požáru uvízly v horních patrech továrny Tazreen Fashion a mnozí skákali ven z oken, aby unikli plamenům i dusivému kouři. "Máme potvrzenou bilanci 109 mrtvých," řekl agentuře Reuters mluvčí hasičů.

Podle AFP je v Bangladéši mnoho závodů na výrobu textilu určeného pro export na Západ. Tamní továrny mají často vadné elektroinstalace.

Foto: Hasan Raza, ČTK/AP

Požár vypukl v sobotu večer

Majitel továrny Delvar Husajn popřel, že by podmínky v jeho továrně nebyly bezpečné. "Je to velká ztráta pro mé zaměstnance i mou firmu. Tohle je poprvé, co jsme v některé z mých sedmi továren měli požár," řekl AFP.

Požár podobně tragických rozměrů se v asijské zemi odehrál naposledy v červnu roku 2010, kdy v Dháce uhořelo více než 120 lidí během svatební oslavy v hustě zalidněné čtvrti staré části města.

Před necelým týdnem uhořelo v jedné z největších chudinských čtvrtí Dháky 11 lidí, převážně žen a dětí. V červnu 2010 uhořelo v Dháce více než 120 lidí, když v hustě zalidněné čtvrti staré části města vypukl požár během svatební oslavy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám