Hlavní obsah

Tálibán zabil děti policisty, který se k němu odmítl připojit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kábul

Dvě děti afghánského policisty zastřelili v sobotu členové vzbouřeného hnutí Tálibán v Afghánistánu poté, co jejich otec odmítl odejít ze služby u policie a připojit se k povstalcům, napsala v pondělí agentura AFP.

Foto: Ahmad Nadeem, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Devítiletou dívku a jejího šestnáctiletého bratra zabili dva útočníci na motorce v provincii Ghazní na jihu Afghánistánu.

Těla dětí byla převezena do nemocnice.

"Děti si hrály v mém autě a tálibové si možná mysleli, že tam uvnitř jsem i já. Začali střílet na vůz a zabili mi děti," řekl AFP policista Zalmaj, který používá jen jedno jméno. Tvrdí, že ho Tálibán opakovaně varoval, že ohrožuje rodinu, pokud neodejde od policie a nepřipojí se na jejich stranu.

Svědek vraždy Hamidulláh řekl AFP, že přijeli dva střelci na motocyklech a zahájili palbu na policistovo auto. Pak oblast opustili.

Mluvčí provinční vlády Fazil Sabavún k případu uvedl: "Děti byly zabity, protože jejich otec pracoval pro správu Ghazní."

Reklama

Výběr článků

Načítám