Hlavní obsah

Mladík přežil uštknutí nejjedovatějším hadem na světě

– Sydney

Se štěstím přežil ve středu 17letý Australan uštknutí taipanem vnitrozemským, nejjedovatějším suchozemským hadem na světě. Mladíkovi kousnutému do ruky lékaři v nemocnici podali dostatečně rychle protilátku. Policie nyní vyšetřuje, co had ze severních pouštních oblastí dělal na jihu u Sydney.

Australského mladíka uštkl nejjedovatější suchozemský had na světěVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Mladý muž z městečka Kurri Kurri ve státě Nový Jižní Wales zůstává ve vážném stavu, není ale už v ohrožení života. Mladík měl štěstí, kapka jedu taipana by stačila k tomu, aby zabila sto lidí, upozornila stanice BBC. Nemocnice v Newcastle City měla protilátku v zásobě a ta mohla být okamžitě podána.

Foto: Profimedia.cz

Taipan vnitrozemský

„Policie se nyní pokouší zjistit, jak k uštknutí došlo, a doufá, že si s mladým mužem promluví, až bude jeho stav lepší,“ uvedli vyšetřovatelé v prohlášení.

Taipan vnitrozemský dorůstá délky až dvou metrů. Není povahou útočný, výjimečně agresivní je ale jeho jed napadající okamžitě nervovou soustavu. Většinou žije v oblastech Queenslandu a Severního Teritoria, tedy víc než tisíc kilometrů od jihovýchodního pobřeží.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám