Hlavní obsah

Můžete za to, že je v Íránu sucho, obvinil Západ Ahmadínežád

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Íránský prezident Mahmúd Ahmadínežád obvinili Západ, že ničí dešťové mraky nad jeho zemí. Tu tak trápí velké sucho. Prezident to řekl v pondělí v projevu, který se věnoval nedostatečným srážkám, uvedl Daily Telegraph.

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

Íránský prezident Mahmúd Ahmadínežád při projevu na Valném shromáždění OSN

Článek

"Naše země bojuje se suchem, za což může částečně průmyslová činnost a současně je to následek toho, že nepřítel ničí dešťové mraky, které míří na Írán. V této válce ale zvítězíme," řekl.

Ačkoliv Írán, především jeho jižní část, má jedno z nejsušších podnebí na světě, íránský prezident zřejmě stále doufá, že tuto přírodně skutečnost zvrátí.

Už v červenci jeden v viceprezidentů pověřil meteorology, aby vyzkoumali, zda je možné, že západní země vyvíjí zařízení, které má způsobit sucho na jihu země.

"Svět arogance a kolonizace (termín, který Írán používá pro USA a země, které s nimi spolupracují) pomocí své technologie, mají vliv na stav životního prostředí v Íránu," řekl

Podobně Ahmadínežád mluvil už loni. Taktéž obvinil Západ, že chce do Íránu přivolat sucho. Země prý vyvíjejí speciální zařízení, které způsobí, že mraky se "vyprší" nad Evropou a dál už nedojdou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám