Hlavní obsah

Část humanitární pomoci obětem záplav byla rozkradena, přiznal Niger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Niamey

Část zahraniční humanitární pomoci, která do Nigeru dorazila pro oběti nedávných záplav, byla rozkradena. Informovala o tom v neděli agentura AP s odvoláním na nigerského ministra vnitra.

Foto: Brad Hunter, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Abdou Labo řekl novinářům, že "na některých místech, kde jsou provizorně ubytováni lidé evakuovaní před povodněmi, bylo zjištěno, že potravinová pomoc a další základní potřeby, které tam byly poslány, dorazily jen zčásti". Typickým příkladem je podle něj čtvrť Lamorde v hlavním městě Niamey, kde ze 30 poslaných tun obilovin dostali jen deset tun.

Niger je vytrvale řazen coby jedna z nejchudších zemí na světě. Rozsáhlé záplavy, které zemi postihly minulý měsíc, si vyžádaly nejméně 60 obětí a zničily více než 14 000 domů. Bez domova se ocitlo na 176 000 obyvatel, z nichž značnou část tvoří děti.

Ze zahraničí byla do Nigeru poslána humanitární pomoc v hodnotě několika milionů dolarů, která měla mimo jiné skončit i ve střediscích pro pomoc podvyživeným dětem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám