Hlavní obsah

Za tři měsíce zavraždili ve Rwandě patnáct prostitutek, hledají sériového vraha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kigali

Nejméně 15 žen, většinou prostitutek, bylo zavražděno za poslední tři měsíce v rwandském hlavním městě Kigali. Policie naznačila, že by mohlo jít o činy sériového vraha, což ještě zvýšilo strach obyvatel, uvedl jihoafrický web Sowetanlive.

Prostitutky ve Rwandě se bojí o život, za tři měsíce jich bylo zabito 15Video: Novinky/Reuters

 
Článek

Místní úřady už v Kigali posílily bezpečnost. Na ulicích hlídkují i strážci najatí a placení obyvateli. Přesto byly zavražděny za bílého dne další tři ženy, z nichž dvě se živily prostitucí. Uškrtili je v domě v dělnické čtvrti Kigali.

K vývoji vyšetřování uvedl mluvčí policie Theo Badege: „Napřed jsme si mysleli, že jsou to izolované činy, u jedné z prvních vražd se zdálo, že je spojena s dohadováním o peníze. Brzy jsme si ale uvědomili, že to může být něco jiného."

Badege ale odmítl, že by vraždy souvisely s vykonáváním nejstaršího povolání na světě. Přesto se místní prostitutky bojí. Potvrzují to slova jedné z nich, osmadvacetileté Eugenie, která žije poblíž místa posledních vražd: „Znám ženy, které byly zavražděny. S jednou z nich jsem byla jen hodinu před tím (než byla zavražděna). Nyní se bojím jít do práce. Před těmi vraždami to nebyl problém, cítily jsme se bezpečné. Vracela jsem se kolem desáté večer, teď se vracím před západem slunce.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám