Hlavní obsah

Číňan jde do vězení za sražení dvouleté dívky, které nepomohli ani kolemjdoucí

– Peking

Trest tři a půl roku vězení dostal čínský řidič, který loni v říjnu srazil dvouletou holčičku ve městě Fuo-šan a z místa nehody ujel. Případ vyvolal rozhořčení čínské veřejnosti, protože záběry z bezpečnostní kamery ukázaly, že dívence ležící bezvládně uprostřed silnice nepomohlo 18 kolemjdoucích. Pak ji přejelo další auto. Dívka podlehla svým zraněním v nemocnici po několika dnech.

Článek

Soud ve Fuo-šanu uznal řidiče vinným z neúmyslného zabití, ale udělil mu mírný trest, protože se sám přihlásil policii a zaplatil část výdajů na lékařskou péči, napsal zpravodajský server BBC.

Ze záběrů bezpečnostní kamery je patrné, že šofér dodávky dívku jménem Wang Jüe nejprve srazil, chvilku zaváhal, když se oběť dostala pod kola jeho vozu, ale pak z místa zmizel, když ještě dívce přejel nohy. Před soudem muž uvedl, že se domníval, že do něčeho narazil, ale nezastavil, aby situaci zkontroloval.

Ulicí pak prošla asi desítka lidí včetně matky s dítětem a projeli jí i cyklista a motocyklista, všichni se ale zraněné obloukem vyhnuli a pokračovali bez mrknutí okem v cestě.[celá zpráva]

Až když dívku přejelo další auto, 58letá žena, která se živí sbíráním odpadků, ji přesunula na chodník a začala shánět její rodiče. Žena byla za svůj čin později oceněna jako "vzor národa".

Případ vyvolal v říjnu obrovské pobouření čínské veřejnosti. Rozproudila se diskuse o morálních hodnotách současné čínské společnosti, kterou stále více charakterizují osobní a finanční zájmy a lhostejnost k okolí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám