Hlavní obsah

V Pákistánu zabili 25 islámských radikálů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Islámábád

V Pákistánu bylo zabito 25 radikálů, dvanáct jich zahynulo při náletu amerického bezpilotního letadla a dalších třináct jich zabily pákistánské síly při dvou operacích v kmenových oblastech při hranicích s Afghánistánem.

Foto: Profimedia.cz

Pákistánský vrtulník AH-1 Cobra

Článek

Tucet radikálů byl zabit při náletu v pátek ráno na severozápad Pákistánu v oblasti u afghánských hranic. Uvedly to pákistánské zdroje. Nálet se odehrál jen den poté, co si pákistánské ministerstvo zahraničí předvolalo vysokého diplomata USA, aby mu tlumočilo protest proti pokračujícím útokům amerických letounů na kmenové oblasti v neklidném pohraničním pásmu. Americké ministerstvo zahraničí ve čtvrtek potvrdilo, že protest přijalo.

Pákistánské síly provedly dvě operace v kmenových oblastech. V regionu Orokzai zaútočily na radikály, kteří se pokusili utéci do Dolního Diru. V oblasti bylo zabito osm radikálů a zničeny dva jejich úkryty.

Posledních pět radikálů zemřelo v Dolním Diru, když skupina bojovníků, která přišla z Afghánistánu, napadla vojenský post. Útok byl odražen a zbytek útočníků utekl.

Většina radikálů patřila k pákistánskému Tálibánu.

Reklama

Výběr článků

Načítám