Hlavní obsah

Tělo filipínského ministra našli tři dny po pádu letadla

Manila

Tři dny po pádu malého letadla se v úterý podařilo potápěčům objevit tělo ministra vnitra Jesse Robreda. Vytáhli ho z vraku dvoumotorového Piperu Seneca, který ležel na dně mořském v hloubce 55 metrů. Tělo uložili do zinkové rakve.

BEZ KOMENTÁŘE: Potapěči na místě, kde havarovalo letadlo s filipínským ministrem

 
Článek

Ministr vnitra Jesse Robredo byl jednou ze tří osob, které byly pohřešovány po sobotní havárii malého letounu, jenž se zřítil do moře u ostrova Masbate při pokusu o nouzové přistání. Po nehodě se zachránil jen Robredův poradce, kterému se podařilo vyplavat z potopeného stroje, a našli ho záchranáři.

Ve vraku piperu byla nalezeny i těla obou pilotů, ta ale nebyla vyzdvižena. Jedním je Nepálec, který byl teprve ve výcviku

Foto: Gil Nartea, Reuters

Potápěči na místě pádu letadla s filipínským ministrem vnitra

Robredo se vracel ve čtyřmístném letadle z města Cebu v střední části Filipín domů do Nagy, Ve vzduchu ale vypověděl službu jeden ze dvou motorů a pilotům se nezdařilo nouzové přistání; podle místních zdrojů se letadlo zřítilo do moře necelý kilometr od ranveje.

Jak upřesnila agentura Reuters, potápěčům se podařilo pod vodou najít vrak letounu.

Čtyřiapadesátiletý Robredo byl oblíbeným ministrem a blízkým spojencem prezidenta Benigna Aquina. Vydatně mu pomohl při volební kampani v roce 2010.

Reklama

Výběr článků

Načítám