Hlavní obsah

"Čínského Ramba" vystopovali a zastřelili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Čínská policie v úterý dopadla a zastřelila jednoho z nejhledanějších zločinců v dějinách země. Čtyřiadvacetiletý Čou Kche-chu před policisty v posledních dnech prchal v okolí městě Čchung-čching. Vyšetřovatelé ho podezřívají z devíti vražd. Na útěku byl osm let.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie po osmi letech dopadla Čínského Ramba a zastřelila hoVideo: Reuters

 
Článek

Policie spustila rozsáhlý zátah v hornatém terénu u Čchung-čchingu před několika dny. Do pátrání se zapojily tisíce příslušníků policie i armády. Mladého muže dopadli v jeho úkrytu v jedné výrobně bot jihozápadně od města. Čoua, který byl podle úřadů specialistou na přežití v divočině, díky čemuž si na internetu vysloužil přezdívku „Čínský Rambo“, zastřelili.

Čou loupil a zabíjel od roku 2004, zavraždil až devět lidí. Na jeho hlavu byla podle stanice BBC vypsána odměna 5,4 miliónu jüanů (přes 17 miliónů korun).

Jeho poslední akcí bylo přepadení banky minulý týden v pátek. Před pobočku Bank of China ve městě se přiřítil na motorce a zastřelil ženu, které vzal tašku obsahující v přepočtu 800 tisíc korun. Navíc postřelil i člena bankovní ostrahy a další osobu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám