Hlavní obsah

"Čínský Rambo" uniká spravedlnosti již osm let, zabil nejméně šest lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čchun-čching

Policisté v plné bojové výstroji obezřetně postupují vzhůru zalesněnou horou Kelem. Scény jako z akčního filmu zažívají obyvatelé u čínského Čchung-čchingu, kde propukl hon na nebezpečného uprchlíka. Povolána byla i armáda a blogeři přezdívají hledanému 42letému Čou Ke-chuovi kvůli jeho schopnostem uniknout a přežít v divočině „čínský Rambo“. Podle nepotvrzených zpráv už zaplatil jeden policista pátrací akci životem.

Foto: Reuters

Policie si vyžádala pro chycení lupiče i podporu armády. (Ilustrační foto)

Článek

Čou není, na rozdíl od amerického filmu o Johnu Rambovi, nespravedlivě šikanovaný veterán z Vietnamu. Jde o lupiče, který během osmi let při různých přepadeních zabil už šest lidí.

Naposledy udeřil podle serveru telegraph.co.uk v pátek. Přiřítil se na motorce před pobočku Bank of China a zastřelil ženu, které vzal tašku obsahující v přepočtu 800 tisíc korun. Navíc postřelil i člena bankovní ostrahy.

„Muž z ochranky měl prostřelenou pravou paži. Všichni se báli, nikdo se mu neodvážil postavit do cesty,“ popsal přepadení majitel obchůdku přes ulici Siao-jiang. Policii hledaný Čou uniká, přestože zná jeho podobu. Muž, údajně se silným místním akcentem, však jedná beze strachu a daří se mu unikat spravedlnosti.

První přepadení podle policie spáchal v dubnu roku 2004 kdy při loupeži rovněž zabil jednoho člověka. Na jeho hlavu je dnes vypsána vysoká odměna, která představuje přibližně 17 miliónů korun. Ani odměna, ani desetitisíce policistů zatím Čoua za mříže nedostaly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám