Hlavní obsah

Pákistánská policie svlékla milenecký pár donaha a vlekla jej ulicemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několik pákistánských policejních důstojníků bylo propuštěno ze služby poté, co vyšlo najevo, že ve městě Gambat v provincii Sindh vlekli ulicemi nahého muže a ženu, kteří podle nich spolu měli sex, aniž by byli manželi. Chtěli je tak potrestat a vystavit veřejnému ponížení. Dav, který se srotil kolem, si pak nahý pár natáčel na mobilní telefony.

Foto: Profimedia.cz

Pákistánská policie. Ilustrační foto

Článek

Podle svědků citovaných serverem BBC žena prosila, aby jí bylo dovoleno se zakrýt. Muže policisté bili. Proti policejnímu postupu se zvedla vlna protestů, úřady proto policisty, kteří se akce účastnili, propustily.

Podobné incidenty nejsou v Pákistánu ojedinělé, na tomto případě ale bylo šokující, že se veřejného ponižování dopustili policisté, kteří pár donutili k potupné promenádě cestou na policejní stanici. Muže posléze propustili na kauci, žena zůstává ve vazbě.

Policie zásah ospravedlňuje údajnými stížnostmi na muže jménem Mirhabar, který měl o ramadánu pořádat večírky, při nichž se tančilo a pil alkohol. Podle BBC to sousedé potvrdili, zároveň se ale proti policejnímu zákroku ohradili s tím, že nikdo nemá právo jiného člověka takto ponižovat.

Podle pákistánských aktivistů je třeba proti policistům rázně zakročit, jinak se podobné případy budou opakovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám