Hlavní obsah

Tajfun Saola pustošil Tchaj-wan, zabil dva lidi a zavřel burzy

Tchaj-pej
Aktualizováno

Prudké deště a silný vítr, které na východní část Tchaj-wanu přinesl tajfun Saola, způsobily záplavy a sesuvy půdy. Hlášeny jsou zatím dvě oběti a osm zraněných. Kvůli bouři byly uzavřeny finanční trhy a školy, narušený je provoz dopravy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tajfun Saola pustošil Tchaj-wanVideo: Reuters

 
Článek

Jak s odvoláním na místní úřady informovala agentura Reuters, jeden člověk zahynul při sesuvu půdy. Druhou obětí se stal policista, který dostal infarkt. Osm dalších lidí bylo v bouři zraněno, většinou při pádech z motocyklů.

Foto: Yi-ting Chung, Reuters

Zaplavený domek na Tchaj-wanu po deštích, které přinesl tajfun Saola.

Některé velké společnosti zůstaly otevřené, ale tchajwanské úřady nařídily uzavření škol a burzy; ta by měla obnovit normální provoz v pátek. Zrušena byla většina vnitrostátních letů a také některé mezinárodní spoje. Zastavily se i vlaky, zatímco se tajfun přesouval nad méně obydlenou a hornatou východní částí ostrova.

Foto: Yi-ting Chung, Reuters

Cesta zaplavená na Tchaj-wanu po deštích, které přinesl tajfun Saola.

Obětí na Filipínách je 23

Tajfun, který nyní míří k Číně, už se v minulých dnech přehnal přes Filipíny, kde si vyžádal podle posledních zpráv 23 mrtvých. Uvedla to místní Rada pro snížení nebezpečí katastrof a management. Většina lidí se utopila, další oběti si vyžádaly sesuvy půdy a pády stromů.

Tajfun tam postihl 331 588 lidí, přičemž 2664 jich zůstává v evakuačních centrech a 34 562 u příbuzných. Poškozeno nebo zcela zničeno bylo 2 785 domů.

Foto: Romeo Ranoco , Reuters

Záplavy na Filipínách po tajfunu Saola

Saola si zatím udržuje stupeň dvě na pětibodové stupnici, ale meteorologové předpovídají, že zeslábne na první stupeň během následujících 12 hodin, kdy se bude přesouvat k jižní Číně. Čína už dnes vydala varování pro jižní a východní provincie Fu-ťien a Ťiang-su.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám