Hlavní obsah

Žralok v Austrálii zabil surfaře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Žralok na západním pobřeží Austrálie v sobotu usmrtil surfaře. Potvrdilo to tamní ministerstvo rybolovu. Australský list Sydney Morning Herald uvedl, že od loňského září jde o pátý podobný případ v regionu. Letos zabíjel žralok celkem dvakrát.

Žralok v Austrálii zabil surfařeVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Neštěstí se stalo asi 160 kilometrů severně od města Perth u ostrova Wedge, kde často tráví dovolenou rodiny s dětmi. Obětí útoku se stal surfař, který se v té době vyskytoval s kamarádem asi 40 metrů od břehu.

Zatímco přítel oběti zvládl doplavat do bezpečí souše, na pomoc napadenému se vydal náhodný svědek Matt Holmes na vodním skútru. Bohužel už mu ale pomoci nemohl.

"Všude byla krev. Ohromný bílý žralok kroužil kolem těla, polovičního torza, které zbylo. Natáhl jsem se, abych popadl to tělo, žralok na mě ale vystartoval a chtěl mě shodit z vodního skútru. Udělal jsem další oblouk, když jsem se pro tělo ale vrátil, už ho měl žralok. Nemohl nic dělat," popsal situaci pro agenturu Reuters otřesený Holmes.

Policejní mluvčí uvedl, že záchranáře zalarmoval přítel oběti, který byl v místě útoku. Pláž byla uzavřena a pátrací tým nyní hledá zbytky těla oběti, jejíž jméno policie nezveřejnila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám