Hlavní obsah

Extrémně tvrdé přistání poškodilo letoun s téměř 200 lidmi na palubě

Novinky, Markéta Klánská
Tokio

Hladká přistání s dopravním letadlem nejsou samozřejmostí, zvlášť ne za silného větru. Dokládá to i nové video z letiště nedaleko japonského Tokia, na kterém Boeing 767 s téměř 200 lidmi na palubě dosedl tak tvrdě, až se mu vážně poškodil trup.

BEZ KOMENTÁŘE: Letadlo s téměř 200 lidmi na palubě tvrdě dosedlo na zem a poničilo si trup

 
Článek

Letadlo japonské společnosti All Nippon Airways (ANA) se 193 pasažéry a posádkou letělo tuto středu z čínského Pekingu na japonské letiště Narita. Podle dostupných informací ale při přistávání kolem půl druhé odpoledne místního času vál u ranveje silný boční vítr.

Pilot turbulenci cítil, ale podařilo se mu přistát, i když rozhodně ne hladce. Letadlo dosedlo na pravou stranu podvozku, stroj ztratil stabilitu a drncal po ranveji. Objevil se kouř.

Následná prohlídka letadla podle serveru Kyodo News ukázala, že má poškozený trup po obou stranách v oblasti křídel. Nikdo z pasažérů ani členů posádky ovšem naštěstí zraněn nebyl.

Společnost ANA, která byla založena v roce 1952, přepravuje měsíčně asi 3,7 miliónu pasažérů, a to jak na mezinárodních, tak vnitrostátních letech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám