Hlavní obsah

V Číně zatkli muže podezřelého z vražd 11 chlapců, zřejmě kanibala

Čínská policie zatkla šestapadesátiletého muže v provincii Jün-nan na jihozápadě země, který je podezřelý z jedenácti brutálních vražd. V neděli o tom informovala agentura Nová Čína. Podle vyšetřovatelů právě tento muž stojí za zmizením více než desítky teenagerů v posledních čtyřech letech. Hongkongský tisk tvrdí, že se dopustil i kanibalismu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Podle prohlášení ministerstva veřejné bezpečnosti proti Čang Jung-mingovi mluví mnoho důkazů, včetně nalezených stop DNA. Policie tvrdí, že vrah operoval v okolí svého bydliště, kde si vždy vyhlédl osamělého chlapce, kterého pak napadl a zavraždil. Těla svých obětí údajně rozřezal a zakopal nebo spálil, aby tak zničil důkazy.

Hongkongský deník The Standard napsal, že policie objevila v domě podezřelého desítky zachovalých očních bulev v lahvích s likérem a kousky zjevně lidského masa, které se sušilo. Podle agentury AFP list naznačil možnost kanibalismu i možnost, že Čang krmil své psy lidským masem, jehož část prodával na trhu jako pštrosí.

Hladomor v minulosti vedl ke kanibalismu

Čang Jung-ming byl už v roce 1979 za vraždu odsouzen k trestu smrti, po několika zmírněních trestu však byl nakonec v roce 1997 propuštěn.

Agentura Nová Čína se nezmínila o spekulacích o kanibalismu, který je citlivým tématem v Číně, kde se koncem 50. let minulého století vyskytoval za hladomorů. Ty si v tehdejším dramatickém období maoismu vyžádaly desítky miliónů mrtvých.

Za kulturní revoluce v letech 1966 až 1876 se v Číně podle agentury AFP objevily i případy takzvaného politického kanibalismu, kdy byla pojídána těla nepřátel komunismu.

Reklama

Výběr článků

Načítám