Hlavní obsah

Mladý čínský pár srazil autem ženu a pohřbil ji zaživa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Policie v Číně zatkla dvojici mladých lidí, kteří při návratu z nočního flámu srazili autem 68letou ženu a později ji pohřbili, i když žila. S odkazem na čtvrteční zprávy čínských médií o tom informovala agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Čínská policie

Článek

Nehoda se udála minulý měsíc ve východní provincii Če-ťiang. Dvojice se nad ránem vracela z večírku s karaoke. „Svědek uvedl, že slyšel něčí nářek a viděl starší ženu, jak leží na zemi poblíž aut. Vystoupili muž a žena a naložili starší ženu do auta s tím, že ji odvezou do nemocnice,“ citoval server China Daily policejního vyšetřovatele.

Posléze ale pár úmysl jet do nemocnice přehodnotil. Báli se obvinění z řízení pod vlivem alkoholu a zavinění nehody. Když navíc zjistili, že se žena nehýbá, vyvodili z toho, že zemřela, a pohřbili ji u cesty.

Policie ale po objevení těla zjistila, že žena žila, když ji pohřbívali. Příčinou smrti bylo zadušení.

Událost vyvolala pobouření lidí na internetových fórech. „Takové věci ukazují, že naše společnost má opravdu velké problémy, s nimiž se nevypořádává,“ napsal jeden z přispěvatelů. Agentura Reuters podotkla, že společnost stále víc dělí narůstající rozdíly mezi chudým obyvatelstvem a zvyšujícím se počtem boháčů v době růstu čínské ekonomiky.

Reklama

Výběr článků

Načítám