Hlavní obsah

Batole putovalo od překupníka k překupníkovi, prodali ho nejméně jedenáctkrát

– Peking

Více než rok trvalo čínské policii pátrání po uneseném batoleti, které putovalo od jednoho překupníka k dalšímu. O případu, jejž policisté vyřešili už v říjnu loňského roku, informovala teprve v úterý agentura Nová Čína. Napsala, že dnes tříletý Ťiang Kche-chao byl prodán nejméně jedenáctkrát. Překupníci neustále navyšovali jeho cenu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Roční chlapec zmizel z domovského okresu Sien-ťü ve východní provincii Če-ťiang v červenci 2010 poté, co jeho duševně nemocnou matku jeden muž přemluvil, aby se s ním vydala do okresu An-ťi vzdáleného asi 300 kilometrů.

Muž ženě sliboval, že jí tam najde práci. Když tam ale dorazili, dítě prodal jinému muži za 12 000 juänů (asi 37 500 korun). Policie zjistila, že batole bylo pak prodáno ještě nejméně desetkrát, pokaždé za vyšší cenu.

Únosce se navíc nerozpakoval prodat i matku. Koupil ji muž, který si ji chtěl vzít. Ta k uzavření sňatku ale potřebovala potvrzení z místa bydliště. Když se tam kvůli němu měsíc od odchodu vrátila bez dítěte, její rodina zalarmovala policii.

Ta později dítě našla a zatkla i několik překupníků, které nedávno poslal soud do vězení na dva až sedm roků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám