Hlavní obsah

Záchranáři v džungli na Jávě nalezli 14 těl obětí letecké katastrofy

Záchranáři na ostrově Jáva jižně od Jakarty nalezli prvních 14 těl obětí katastrofy nového ruského letounu Suchoj Superjet 100, který se ve středu zřítil na svah hory Salak. Na palubě letadla, které spadlo během předváděcího letu pro potenciální kupce, cestovalo 45 lidí. O nálezu těl informovala RIA Novosti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři stále pátrají po obětech leteckého neštěstí v IndonésiiVideo: Reuters

 
Článek

V těžko přístupné hornaté oblasti operuje šest záchranářských vrtulníků. Trosky letadla se zachytily mezi vegetací a skalisky na prudkém svahu a jejich vyproštění bude krajně obtížné, píše ruská agentura.

Ostatky lidských těl našli výsadkáři, kteří se snaží bezprostředně na místo havárie dostat a vytvořit provizorní přistávací plochu pro helikoptéry. Situaci jim komplikuje mlha a silný vítr.

Foto: ČTK/AP

Indonéští výsadkáři se připravují k seskoku na místo pádu letadla.

Na palubě letadla, které mělo při sérii předváděcích letů v několika asijských státech přilákat potenciální kupce, bylo kromě indonéských novinářů osm Rusů a podle ruských médií i občané USA, Francie a Itálie. Nikdo z nich s největší pravděpodobností katastrofu nepřežil.

Foto: ČTK/AP

Záchranáři v džungli pátrají po dalších obětech neštěstí.

Podle listu Izvestija ruští experti při simulaci osudného letu na trenažéru zjistili, že příčinou katastrofy byla nejspíš chyba pilota. Letoun podle ruských zdrojů řídil zkušený ruský pilot Alexandr Jabloncev, který má nalétáno 10 000 hodin.

Foto: ČTK/AP

Mezi troskami suchoje je vidět logo firmy.

Reklama

Výběr článků

Načítám