Hlavní obsah

V Pákistánu nalezli dva vojáky bez hlav, ty napíchli vzbouřenci na kůl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Islámábád
Aktualizováno

V kmenových oblastech na severozápadě země při hranicích s Afghánistánem byla v pondělí nalezena dvě těla vojáků bez hlav. Objevena byla dva dny po tvrdých střetech mezi vzbouřenci a radikály, v nichž padlo devět vojáků, uvedla DPA.

Foto: Nicolas Asfouri/, Reuters

Bitevní vrtulník AH-1 Cobra pákistánského letectva

Článek

Těla byla nalezena u Miranšáhu, který je správním střediskem Severního Vazíristánu, který je jednou z bašt Tálibánů a bojovníků teroristické sítě Al-Káida.

Hlavy vojáků byly podle místních novin Dawn napíchnuty na kůlech u místního bazaru.

Podle sdělení jednoho z příslušníků bezpečnostních zdrojů byli oba vojáci zajati v neděli.

Clintonová apeluje na Pákistán

Americká ministryně zahraničí Hillary Clintonová v úterý na závěr své dvoudenní návštěvy Indie uvedla podle BBC, že pákistánská vláda potřebuje zabezpečit své území, aby bylo jasné, že nebude používáno jako zázemí pro útoky v zemi i v zahraničí.

„Teroristé v Pákistánu zabili více než 30 000 Pákistánců. Potřebujeme větší úsilí proti metle terorismu,“ řekla den poté, co uvedla, že by Pákistán měl zasáhnout proti zakladateli teroristické organizace Laškare Tajjaba, která je podezřelá, že stála za útoky v Bombaji v roce 2008, které si vyžádaly 165 obětí.

Reklama

Výběr článků

Načítám