Hlavní obsah

Japonskem se přehnalo tornádo, vzalo život čtrnáctiletému chlapci

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonsko

Japonskými prefekturami Ibaraki a Tochigi se v neděli prohnalo tornádo. Vyžádalo si život čtrnáctiletého chlapce, dalších 40 lidí bylo zraněno, někteří jsou ve vážném stavu. Větrný vír zároveň zničil 250 domů, uvedl server Japantimes.

BEZ KOMENTÁŘE: Tornádo v Japonsku zabilo čtrnáctiletého chlapce

 
Článek

Tornádo ve městě Cukuba, které leží zhruba 50 kilometrů severovýchodně od Tokia, rozbíjelo okna a odneslo střechy ze 150 až 200 domů. Dva lidé byli přitom těžce zraněni. Jedním z nich byl čtrnáctiletý chlapec, který později zemřel v nemocnici.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Město Cukuba zdevastované tornádemVideo: Reuters

Silný vítr a bouřky trápily i ostatní části Japonska. Ve městě Okegawa v prefektuře Saitama zasáhl blesk čtyřicetiletou ženu a její jedenáctiletou dceru. Obě upadly do bezvědomí. V prefektuře Tojama zase zřejmě blesk uhodil do čtyřiašedesátiletého farmáře, který zásah nepřežil.

Větrná smršť způsobila také výpadky elektrického proudu a přerušila železniční dopravu. Tornádo se v těchto místech země vyskytuje velmi zřídka, meteorologická agentura však na jeho výskyt předem upozornila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám