Hlavní obsah

Turistku napadli dva gepardi, když bránila sedmiletého chlapce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská turistka Violet D´Melloová byla v jihoafrické rezervaci napadena dvěma gepardy, kteří měli být ochočení a zvyklí na kontakt s lidmi. Na ženu se vrhli poté, co se před nimi snažila ochránit sedmiletého chlapce, na kterého zaútočili předtím. Informoval o tom server Skynews.

Foto: Profimedia.cz

Na Britku zaútočili gepardi.

Článek

D´Melloová na konci dubna navštívila rezervaci Kragga Kamma v Port Elizabeth během měsíční dovolené, kterou chtěla oslavit své 60. narozeniny. Rezervace za poplatek umožňuje turistům, aby se ke zvířatům přiblížili na dosah a pohladili si je.

Foto: Profimedia.cz

Na Britku zaútočili gepardi.

V jednom z výběhů se šelmami právě pózovala svému manželovi, který ji chtěl vyfotit, když přišel nečekaný útok. Dvojice gepardů Mark a Monty nejdříve napadla osmiletou dívku, která ve výběhu byla se svou rodinou. Když holčičku poškrábali na nohou, vrhli se na jejího sedmiletého bratra. Jakmile Britka útok spatřila, snažila se chlapce před šelmami ochránit, a jejich pozornost se tak upřela na ni.

Foto: Profimedia.cz

Na Britku zaútočili gepardi.

D´Melloová později popsala, že cítila, jak na ni zezadu něco skočilo. Gepard ji následně srazil k zemi a začal ji trhat. Žena se podle svých slov snažila hrát mrtvou, aby šelma s útokem přestala. Vzápětí k zápasu přispěchal průvodce a zvíře se ženy strhl.

Foto: Profimedia.cz

Na Britku zaútočili gepardi.

„Něco uvnitř mě mi říkalo: Nehýbej se. Vůbec se nehýbej. Nic nedělej, hraj mrtvou,“ popsala žena později serveru Skynews.

Jakmile se však průvodci podařilo prvního geparda zpacifikovat, přiběhl další, zakousl se ženě do nohou a zalehl ji. Naštěstí se s další pomocí průvodce nakonec všem turistům podařilo z výběhu utéci.

Foto: Profimedia.cz

Na Britku zaútočili gepardi.

„Měla to být dovolená, ale změnila se v noční můru,“ řekla serveru D´Melloová, která utrpěla zranění hlavy, břicha, nohou a musela být hospitalizována.

Podle ředitele rezervace Mika Cantora se rozjelo vyšetřování toho, co se vlastně stalo a co zvířata vyprovokovalo. Jak uvedl, útok byl velmi nepravděpodobný, protože šelmy žily v rezervaci od narození, na kontakt s lidmi byly zvyklé. Podle Cantora je možné, že svou roli sehrál fakt, že jedna ze samic ze sousedního výběhu prochází estrálním cyklem, je tedy připravena k reprodukci.

Reklama

Výběr článků

Načítám