Hlavní obsah

Pád starého boeingu si v Pákistánu vyžádal na 130 obětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Islámábád
Aktualizováno

V Pákistánu se v pátek zřítilo dopravní letadlo s asi 130 lidmi na palubě, uvedla místní televize Geo. Podle sdělení policie neměl nikdo šanci přežít. Boeing 737 se zřítil poblíž letiště v Rávalpindí. Spadl na obytnou čtvrť a začal hořet. Na místě havárie jsou záchranáři a vojáci.

Článek

Boeing 737 společnosti Bhoja Air letěl z Karáčí a zřítil se těsně před přistáním na islámábádském mezinárodním letišti Benazir Bhuttové. Stroj se 121 cestujícím a devíti členy posádky spadl do hustě obydlené čtvrti Hussainabád, uvedla pákistánská televize. S věží ztratil kontakt několik minut před plánovaným přistáním.

"Po nárazu propukl požár. Vrak je v plamenech, letadlo je zcela zničené," uvedl Saifur Rahman z policejního záchranného týmu. Podle vyjádření policistů z místa neštěstí neměl nikdo z cestujících šanci na přežití.

Když záchranáři dorazili na místo pádu, byl trup v plamenech a všude byla mrtvá těla nebo jejich kusy. Tma a špatné počasí komplikují záchranné práce.

Podle svědků dopadlo letadlo na dům. Několik dalším domům před dopadem  strhlo střechu.

Počet obětí není znám, není ani jasné, kolik bylo na palubě letounu lidí, CNN uvedla, že 131. Pákistánské ministerstvo obrany uvedlo, že mrtvých je 118.

Podle meteorologů bylo velmi špatné počasí; byla bouřka, silný vítr a špatná viditelnost. Počasí zřejmě k tragédii přispělo, spekuluje se i o úderu blesku, ale stroj byl také značně olétaný, měl 27 let. Údajně měl být vyřazen a sešrotován.

Reklama

Výběr článků

Načítám