Hlavní obsah

Číňanka porodila na toaletě, dítě lovili z odpadu půl hodiny

Peking

V čínském hlavním městě Pekingu v sobotu porodila 36letá žena na veřejné toaletě. Dcera, kterou museli lovit z odpadového systému, je podle úterních informací serveru China Daily v pořádku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Matka 17letého syna Cchaj Čchü-lin měla devět dnů před termínem. V sobotu odpoledne pocítila před plánovaným odjezdem do nemocnice potřebu a na veřejné toaletě nečekaně porodila. Novorozeně spadlo do mísy tureckého záchodu a propadlo se potrubím dolů. Mělo štěstí, přežilo.

Záchranáře na místo volal ženin manžel. „Hasiči se museli rukama dostat do jímky od dalších toalet, aby na holčičku dosáhli a neohrozili ji při tom. Jeden záchranář potom skočil dovnitř a dítě vyzdvihl,“ citoval China Daily e-mail od mluvčího hasičů. Novorozeně podle prohlášení leželo v jímce půl hodiny.

Matku podle čínského serveru lékaři pustili v týž den večer domů, dítě si v nemocnici nechali na pozorování. „Moje neteř je už teď v pořádku, ale zůstane v nemocnici, aby bylo jisté, že je zdravá. Můj bratr se stará o holčičku, já o matku,“ řekla teta novorozeněte Čang Čeng-chua.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám