Hlavní obsah

Žralok zabil potápěče u pobřeží Austrálie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Canberra

Obětí žraloka se v sobotu stal muž potápějící se u břehů jihozápadní Austrálie. Oznámila to místní policie. Je to již čtvrtý smrtelný útok žraloka na lidi v Austrálii od září v této části země.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Žralok zabil potápěče u pobřeží Austrálie Video: Reuters

 
Článek

Muž se potápěl s bratrem z lodi nedaleko pláže Stratham, asi 230 kilometrů jižně od hlavního města Západní Austrálie Perthu, když na něj žralok zaútočil.

Policie začala případ vyšetřovat. Zatím není známo, o který druh žraloka jde. Odborníci to zjistí až po analýze stop po kousnutí na těle oběti. Po žralokovi nyní pátrají dvě lodi a letoun.

Žraloci se ve vodách kolem Austrálie vyskytují běžně, ale smrtelné útoky nejsou časté. Za posledních 22 let tu žraloci zabili 27 lidí.

Poslední čtyři případy se staly u západního pobřeží Austrálie. Začátkem září žralok napadl a zabil jednadvacetiletého muže v zátoce jižně od Perthu. V říjnu bílý žralok napadl a usmrtil čtyřiašedesátiletého muže, který si po ránu chodil pravidelně zaplavat, a koncem měsíce zabil amerického potápěče.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám