Hlavní obsah

Luxusní loď s akváriem pro žraloky měla sloužit Kaddáfímu mladšímu

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Syn bývalého libyjského vůdce Hannibal Kaddáfí si u francouzsko-korejské firmy objednal výletní loď pro 3 500 lidí. Kromě luxusních interiérů v mramoru a zlatě měla loď Phoenicia na palubě mít také akvárium pro žraloky, napsal deník Financial Times. Plavidlo si už někdejší velitel libyjských námořních sil převzít nestačil, režim padl a Hannibal Kaddáfí uprchl do exilu v Alžírsku.

Foto: Profimedia.cz

Loď Phoenicia dal nový majitel přejmenovat na MSC Preziosa.

Článek

Šestatřicetiletý syn plukovníka Muammara Kaddáfího si stavbu lodi objednal s odůvodněním, že ho frustruje nemožnost pronajmout si nějakou výletní na poslední chvíli. Dostavby lodě se ale nedočkal.

„Nevím, proč chtěl akvárium se žraloky,“ komentoval původní zadání Pierfrancesco Vago ze společnosti MSC, která je jedním z největších lodních dopravců na světě a loď od korejské dceřinné společnosti francouzské firmy STX Corportation koupila.

Kaddáfí mladší chtěl mít na palubě skleněnou nádrž pro dva žraloky písečné, dva žraloky bílé a dva žraloky černoploutvé. O paryby se měli starat čtyři biologové.

Společnost MSC loď za 550 miliónů eur (13,5 miliardy korun) přejmenovala na MSC Preziosa. Od března příštího roku s níž chce vozit turisty kolem řeckých ostrovů. Žraloků na palubě se však turisté nedočkají, firma dala akvárium odstranit.

Reklama

Související témata:

Související články

Osud Kaddáfího rodiny

Libyjský vůdce Muammar Kaddáfí je po smrti. Ve čtvrtek byl zabit i jeho syn Mutasím a zřejmě také další syn Sajf Islám. Další členové rodiny se pak nacházejí...

Výběr článků

Načítám