Hlavní obsah

Ztroskotání lodi u Nového Zélandu přežil muž na sudu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wellington
Aktualizováno

Rybářská loď se převrátila u Nového Zélandu, když ji zasáhla velká vlna. Jeden člověk katastrofu přežil, když se v ledové vodě 18 hodin držel sudu. Tři osoby byly nalezeny mrtvé. Pět lidí je nezvěstných a dále se po nich pátrá, i když je naděje na záchranu malá. Nikdo z nich neměl záchrannou vestu.

Foto: ČTK/AP

Loď Easy Rider a její kapitán Rewai Karetai

Článek

Rybářská loď Easy Rider se převrátila v noci na čtvrtek. Tři členové posádky vezli šest lovců, zřejmě maorských, na odlehlý ostrov. Loď ztroskotala v úžině Foveaux, na jižním konci novozélandského Jižního ostrova.

Jediným přeživším je čtyřiačtyřicetiletý Dallas Reedy. Řekl, že dvanáct metrů dlouhou loď zasáhla v prudkém dešti za silného větru velká vlna kolem půlnoci. Plavidlo se okamžitě převrátilo. On sám se zachránil, protože se v ledové vodě držel sudu. Byl převezen do nemocnice, kde se léčí z podchlazení. Je v kritickém stavu.

Loď se potopila a skončila na dně moře v hloubce 40 metrů.

Pátrání dále pokračuje, i když je malá naděje, že by někdo v ledové vodě bez záchranné vesty přežil. Neměl ji ani zachráněný, ani jedna ze tří obětí.

Kapitán lodi Easy Rider Rewai Karetai podle zpráv agentury AP před dvěma měsíci pomáhal zachránit tři lidi z jiné převrácené rybářské lodi. Tehdy při neštěstí zemřeli dva lidé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám