Hlavní obsah

Poškozenou výletní loď odvlekli rybáři do přístavu, cestující poletí do Itálie

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Victoria
Aktualizováno

K hlavnímu seychelskému ostrovu Mahé ve čtvrtek dorazila italská výletní loď Costa Allegra, kterou sem tři dny vlekla francouzská rybářská loď Trévignon. Plavidla musela do přístavu Victoria urazit 350 kilometrů. Na výletní lodi je přes tisíc lidí, většina cestujících bude po přistání letecky převezena do Itálie, avizovala stanice BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Poškozená výletní loď dorazila do přístavuVideo: Reuters

 
Článek

"Jsem ráda, že vidím zemi," citovala ČTK jednu cestující. Žena chválila kapitána lodi a posádku za to, že na lodi nedošlo ke katastrofě.

Strojovnu Costa Allegry postihl v pondělí požár. Plameny vyřadily z chodu generátory a loď se ocitla bez proudu. Posádce se podle svědkyně podařilo zabránit tomu, aby se plameny dostaly k palivu.

Foto: Ahmed Jadallah , Reuters

Cestující trávili čas především na horní palubě, protože v podpalubí bylo příliš horko.

Nikomu na palubě se nic nestalo, nicméně pasažéry, mezi nimiž byli i čtyři Češi, sužovalo vedro poté, co přestala fungovat i klimatizace na všech osmi palubách.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Letecké záběry na uvízlou loď Costa AllegraVideo: Reuters

Vzhledem k tomu, že na lodi je více než tisíc lidí, trvalo vyloďování přes hodinu.

Provozovatel lodi, firma Costa Crociere, se snažila zajistit pro cestující ubytování v hotelech, ale ty jsou zaplněné. Dá se tedy očekávat, že většina lidí bude hned letecky převezena do Itálie, uvedla BBC. Na místě už čeká několik letadel.

Cestující si mohou sami zvolit, kdy budou v cestě pokračovat. Někteří si chtějí po strastiplném zážitku pár dní na ostrově odpočinout.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pasažéři lodě Costa Allegra nevydrží kvůli horku v kajutáchVideo: Reuters

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám