Hlavní obsah

V Indickém oceánu uvízla další obří loď Costy, čeká na odtažení

Aktualizováno

V Indickém oceánu asi 370 kilometrů od Seychel se ocitla v potížích loď společnosti Costa, jejíž jedno plavidlo se v lednu potopilo u italských břehů, přičemž zahynulo 32 lidí. Podle internetových stránek Lloyd's list začalo v pondělí na lodi Costa Allegra hořet a loď se ocitla bez proudu.

Foto: ČTK/AP

Loď Costa Allegra v janovském přístavu

Článek

Požár vypukl ve strojovně u generátorů, už byl ale uhašen, uvedla agentura AFP s odkazem na italské námořní úřady. Plavidlo je ale asi 20 kilometrů od atolu Alfonsův ostrov bez proudu.

Foto: Novinky.cz s použitím Yahoo maps

Na palubě je 636 cestujících a 413 členů posádky. Nikdo při incidentu nebyl zraněn a posádka podle provozovatele pracuje na "obnovení provozuschopnosti" lodi. Na místo směřují i lodi z okolí, aby poskytly pomoc. Výletní loď bude zřejmě odtažena do nejbližšího přístavu. Agentura AP ale uvedla, že první vlečná loď dorazí nejdříve v úterý odpoledne.

Z Itálie bylo také vysláno letadlo s techniky.

BEZ KOMENTÁŘE: Loď Costa Allegra

Zhruba 180 metrů dlouhá Costa Allegra o výtlaku 28 596 tun byla vyrobena v roce 1992. Má osm palub a 400 kajut. Pojme až 1400 lidí.

Loď vyrazila v sobotu z Madagaskaru a na Seychely měla dorazit v úterý.

Costa Allegra patří do stejné flotily jako Costa Concordia, která se v polovině ledna potopila u toskánského ostrova Giglio. Nehoda si vyžádala 32 mrtvých, z nichž sedm zůstává nezvěstných.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Potápěči u vraku Costy ConcordieVideo: Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám