Hlavní obsah

Mugabe: Porazil jsem Ježíše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Harare

Zimbabwský prezident Robert Mugabe oslavil v úterý 88. narozeniny. V rozhovoru pro státní rozhlas si utahoval z médií, která do světa opakovaně vyslala zprávy o jeho úmrtí. V té souvislosti řekl, že porazil Ježíše. Mugabe, považovaný Západem za diktátora, podle svých slov o odchodu z funkce ještě neuvažuje.

Foto: ČTK/AP

Zimbabwský prezident Robert Mugabe

Článek

„Umřel jsem už mockrát. V tom jsem porazil Krista. Kristus zemřel jednou a jednou vstal z mrtvých,“ zavtipkoval katolík Mugabe, o němž se nedávno psalo, že se léčí s rakovinou prostaty v Singapuru. Mugabe v úterý prohlásil, že je zdravý jako řípa.

O odchodu do důchodu ještě neuvažuje. „Naši straničtí členové zajisté někoho vyberou, až řeknu, že odcházím. Ale ještě ne, ještě mohu pokračovat,“ prohlásil Mugabe, jenž zpočátku vládnutí na konci 80. let oslnil západní předáky svým šarmem a inteligencí. Potom ale vzal moc pevně do svých rukou, vyhnal většinu bílých farmářů a přivedl Zimbabwe k bankrotu.

Recept na dlouhověkost je podle Mugabeho jednoduchý. „Nepijte alkohol, nekuřte. Musíte cvičit a jíst zeleninu a ovoce,“ řekl. Dodal, že každý den vstává v pět hodin ráno.

Reklama

Související témata:

Související články

Prezidenta Mugabeho žaluje předseda vlády

Zimbabwský premiér Morgan Tsvangirai zahájil právní kroky proti prezidentovi Robertu Mugabemu. Mugabe jmenoval místní guvernéry, aniž by to s ním konzultoval....

Výběr článků

Načítám