Hlavní obsah

Nejstarší Kimův syn je bez peněz

– Macau

Nejstarší syn nedávno zesnulého severokorejského vůdce Kim Čong-nam má finanční potíže, napsal v pátek server ruského týdeníku Fakty. Stalinistický režim údajně po jmenování jeho bratra Kim Čong-una vůdcem odstřihl staršího Kima od peněžních zdrojů a syn žijící v Macau má dluhy.

Foto: Profimedia.cz

Kim Čong-nam

Článek

Týdeník uvedl, že Kim Čong-nam byl nedávno vykázán z luxusního hotelu Grand Lapa v Macau, kde bydlel na 17. patře, protože dlužil 15 000 dolarů (285 000 korun). “Chtěl platit zlatou kartou Visa, ale ukázalo se, že na ní nejsou žádné peníze,” citoval server nejmenovaného hotelového pracovníka.

“Vypadá to, že politbyro (nejvyšší vedení) se rozhodlo potrestat  ‘komunistického playboye’ a přestalo mu posílat kapesné,” napsal deník Macau Post Daily. S odkazem na nejmenovaného představitele dodal, že zatímco Kimovi výdaje platila otcova vláda, peníze na živobytí jeho ženě posílá čínská tajná služba.

Kim Čong-nam byl dlouho pokládán za budoucího nástupce ve vedení Severní Koreje, dokud ho v roce 2001 nepřistihli, jak se na falešný pas snaží dostat do Japonska. Poté několikrát vystoupil proti krokům Pchjongjangu, zvláště pak kritizoval nástupnictví svého mladšího bratra.

“Dědičné nástupnictví není v souladu se socialismem. Můj otec byl proti němu,” prohlásil v rozhovoru pro japonský list Tokio šimbun 40letý Kim Čong-nam, jenž proslul opulentními večeřemi v luxusních restauracích a hráčskou vášní.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám