Hlavní obsah

Letadlo s Japonci bylo v karanténě, měli rýmu

Právo, znk

Bezmála tři stovky pasažérů letu z Japonska na Nový Zéland strávily v pondělí na letišti v Aucklandu takřka tři hodiny v karanténě. Panovalo totiž podezření, že část jich má chřipku.

Foto: Profimedia.cz

Letadlo společnosti Air New Zealand

Článek

Piloti Boeingu 777 společnosti Air New Zealand letícího z Tokia po přistání informovali kontrolní věž, že na palubě je asi 70 japonských studentů vykazujících příznaky chřipky.

Regionální zdravotnická služba kvůli obavám z epidemie okamžitě uvalila na letadlo karanténu a upozornila tamní nemocnice na brzký příval pacientů. Experti pak v protiepidemických ochranných oděvech vstoupili na palubu, aby cestující řádně prohlédli.

Odborníci ale vzápětí zjistili, že všichni studenti byli proti sezónní chřipce očkováni ještě před odletem, někteří z nich měli jen rýmu. Pasažéři pak po zhruba třech hodinách mohli letadlo opustit, informoval server Radio New Zealand.

„Cestoval jsem s nimi (japonskými studenty) hodinu a půl v autobuse a neslyšel jsem ani jedno kýchnutí,“ podotkl ale se sarkasmem Stuart Cundy, šéf novozélandské organizace, která Japonce pozvala na výměnný pobyt.

Reklama

Výběr článků

Načítám