Hlavní obsah

Šokující týrání zvířat odhalil videozáznam z australských jatek

Sydney

Úřady v australském Novém jižním Walesu zavřely jedna sydneyská jatka poté, co se na internetu objevilo video, které zachycuje týrání zvířat. Záznam ukazuje zaměstnance, kteří zbytečně týrají zvířata určená na porážku. Austrálie přitom před šesti měsíci zastavila vývoz zvířat do Indonésie poté, co vyšlo najevo, jak krutě se zvířaty v této zemi zacházejí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na australských jatkách krutě týrali zvířata Video: Reuters

 
Článek

Video vzniklo v rámci investigativní reportáže stanice ABC. Chování pracovníků jatek označil australský ministr zemědělství Joe Ludwig za zcela nepřijatelné. Zvláště, poznamenávají místní média, když v Austrálii ještě doznívá kvůli pozdvižení, které se dotklo exportu hospodářských zvířat s obratem 684,5 miliónů dolarů (asi 1,2 miliardy Kč). Kvůli nehumánnímu zacházení v Indonésii Austrálie tento export zastavila. Přitom podíl připadající na Indonésii představoval 60 procent celkového objemu. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Otřesné záběry týrání dobytka na indonéských jatkách - bití, proříznutá hrdla, mučeníVideo: Reuters

Ministryně průmyslu Nového Jižního Walesu Katrina Hodgkinsonová v pátek zdůraznila, že odstrašující videozáznam by měl fungovat jako budíček pro provozovatele jatek. Varovala je, že nyní proběhnou kontroly a úřady nebudou podobné zacházení se zvířaty tolerovat.

Podle firmy provozující jatka Hawkesbury Valley Meat Processors , byli někteří zaměstnanci propuštěni a další převedeni na jinou práci, dokud se celý případ nevyřeší.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám