Hlavní obsah

Exploze plynu rozmetala třípodlažní továrnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Láhaur
Aktualizováno

Třípodlažní budova, v níž byla mimo jiné výrobna léků, se v pondělí zřítila v pákistánském městě Láhaur po výbuchu plynové bomby. Nejméně devět lidí zahynulo a mezi 15 až 60 je jich uvězněno pod troskami uvedla BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Exploze plynu v pákistánské továrněVideo: Reuters

 
Článek

"Budova se úplně zřítila a spadly také dva domy v její blízkosti," řekl agentuře Reuters jeden ze záchranářů. Ti mají problém dostat na místo neštěstí těžkou techniku kvůli úzkým uličkám. Záchranáři a místní obyvatelé proto zatím odklízejí trosky holýma rukama.

Záchranářům se zatím podařilo vytáhnout 13 přeživších. Mezi mrtvými jsou dva chlapci ve věku 12 a 14 let. Dále zahynulo sedm žen.

Jak s odvoláním na svědky uvedla agentura AFP, uvnitř budovy bylo téměř 150 lidí včetně žen a dětí. Až šedesát jich mohlo zůstat pod troskami, většinou ženy a děti, které balily léky. Podle sousedů tam nelegálně pracovaly i děti pod 16 let věku.

Původně se spekulovalo, že pod troskami může být sto až dvě stě lidí, dům však spadl hned po zahájení směny a mnozí ještě nebyli v práci.

Budova stála v obytné části východopákistánského Láhauru a vyráběly se v ní veterinární léky.

Reklama

Výběr článků

Načítám