Hlavní obsah

Lev uprchl ze své klece a řádil ve velbloudím výběhu

Novinky, Jakub Herzán
Solo

Návštěvníci zoologické zahrady Taru Jurug v Indonésii museli být v úterý okamžitě evakuováni, kvůli volně se pohybujícímu lvovi. Ten utekl ze své klece poté, co ji ošetřovatel špatně zavřel. Dravá šelma se pohybovala po zoologické zahradě přes hodinu a půl a stihla zabít jednoho velblouda.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Uprchlý lev napadl a zabil mírumilovného velblouda ve výběhuVideo: Reuters

 
Článek

Ošetřovatel nechal pootevřenou klec po jejím čištění, patnáctiletý lev Oni se dostal do areálu zahrady, kde se v tu dobu nacházelo několik stovek lidí. Vedení zahradu okamžitě uzavřelo a zaměstnanci začali pátrat po uprchlé šelmě. Lva našli ve velbloudím výběhu, stihl zabít dvouletého samce a vážně zranit dalšího jedince.

Několik svědků vidělo celý incident z oken hotelu, který se nachází asi 20 metrů od výběhu velbloudů. Lev prý skočil do výběhu a okamžitě na býložravé sudokopytníky chladnokrevně zaútočil.

„Velbloud zemřel na vážná zranění břicha a krku, celý incident je výsledkem lidské chyby. Dvířka klece nebyla poškozena, jeden z našich zaměstnanců je špatně uzavřel,“ potvrdil mluvčí zoologické zahrady.

Lev byl skoro po dvou hodinách uspán uspávací šipkou a vrácen zpátky do klece. Podle ředitele ZOO se jedná o první incident tohoto typu a celá záležitost se řádně vyšetří.

Reklama

Výběr článků

Načítám