Hlavní obsah

Nepálští policisté proměnili policejní stanici v jatka

Novinky,
Káthmandú

Několik nepálských policistů bylo obviněno, že pro veřejnost poráželi kozy na své policejní stanici. Ta se změnila v ilegální jatka. Policisté se hájí, že pomáhali občanům, uvedla BBC.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

V Nepálu se o víkendu jí maso koz.

Článek

Obvinění je závěrem vyšetřování, k němuž dala podnět média. Informovala, že se na policejní stanici zabíjejí kozy. V Nepálu se tradičně zabíjejí kozy pro maso před víkendem.

Pro občany policisté zabíjeli kozy, které pak rozporcovali. Lidé tudíž mohli snadno jejich maso prodat. Mluvčí policie Binod Singh BBC případ potvrdil a řekl, že místo se pro tuto činnost hodilo: „Víme, že na stanici byl otevřený prostor, který se mohl použít po zabíjení koz na víkend.“

Zastupující superintendant policie v Káthmandú Dhiradž Pratap Šáh k tomu dodal: „Na policejní stanici byla snadno dostupná voda. Skopové pak místní prodávali v okolí policejní stanice.“

Panuje podezření, že si policisté takto přivydělávali, protože při nástupu berou jen 9000 rupií měsíčně (2200 korun). Deset policistů ale popírá, že by bylo stíháno za porážení zvířat.

Reklama

Výběr článků

Načítám