Hlavní obsah

Čína omezila počet zábavných pořadů o dvě třetiny

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paking

Satelitní čínské televize omezily počet zábavných pořadů v hlavním vysílacím čase z 126 na 38 týdně. Uvedl to čínský Státní úřad pro rozhlas, film a televizi. Vláda požadovala jejich omezení. Prezident Chu Ťin-tchao varoval před pozápadněním čínské kultury, uvedla BBC.

Foto: Profimedia.cz

Jedna z vítězek čínské soutěže Superdívka Li Jü-čchun.

Článek

Úřad uvedl, že televize začaly vysílat programy propagující tradiční a socialistické hodnoty.

Nejvíce omezeno bylo vysílání talentových soutěží a reality show. Omezen je ale také počet talk show a seriálů typu telenovel, která mají podle úřadů nízkou uměleckou hodnotu.

V říjnu bylo vydáno nařízení, které platí od prvního ledna, že každý z celkem 34 satelitních čínských kanálů může týdně vysílat jen dva zábavné pořady a mezi 19:30 a 22:00 může být vysíláno jen 90 minut programu se zábavným charakterem. Bylo to krátce poté, co byla v září ukončena talentová soutěž Superdívka, v níž mohly soutěžit ve zpěvu ženy všech generací. Podle úřadu běžel program příliš dlouho.

Každý z kanálů musí mezi šestou ráno a půlnocí odvysílat také dvě hodiny zpravodajství, přičemž v tom musí být nejméně dvě půlhodinové zpravodajské relace.

Čína má nejvíce televizních diváků na světě. Odhaduje se, že televizní pořady sleduje 95 procent z jejích 1,3 miliardy obyvatel.

K nejsledovanějším patří právě talentové soutěže, ale také pořady, kde se mohou lidé seznámit nebo seriály. Všechny mají nízké výrobní náklady.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám