Hlavní obsah

Kimovu pohřbu přihlížel dvouapůlmetrový voják, možná legendární basketbalista

Novinky, val

Pohřbu bývalého severokorejského vůdce Kim Čong-ila přihlížely statisíce lidí včetně příslušníků armády. Na jedné z fotografií přitom z řady drobných severokorejských vojáků vyčnívá obrovitý muž, vysoký téměř dva a půl metru.

Foto: Kyodo, Reuters

Obrovitý voják vyčnívá nad ostatními o několik desítek centimetrů

Článek

Bližší pohled na fotografii převzatou agenturou Reuters odhaluje vojáka, který suverénně vyčnívá nad desetitisíci ostatních Severokorejců, kteří byli pohřbu přítomni. Odhadem se jeho výška blíží až k dvěma metrům a 40 centimetrům.

Foto: Kyodo, Reuters

Obrovitý voják vyčnívá nad ostatními o několik desítek centimetrů

Podle deníku The Daily Telegraph už se mezi internetovými diskutéry rozběhly spekulace, že by se mohlo jednat o severokorejskou basketbalovou hvězdu Ri Mjung Huna, známého pod jménem Michael Ri. Ten byl už jednou s výškou 2,35 metru prohlášen nejvyšším mužem světa.

Fotografie byla pořízena ve chvíli, kdy se průvod za vozem s Kim Čong-ilovou rakví pohyboval nedaleko mauzolea Kumsusan v Pchjongjangu.

Záběry z dvoudenního pohřbu už mezi lidmi vyvolaly pozdvižení několikrát. Spekuluje se zejména o spontánnosti emotivních grimas truchlících Severokorejců. Jeden snímek dokonce odhalil zásahy grafiků ve státních médiích, když byl ze záběru umazán televizní štáb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám