Hlavní obsah

Afghánec své patnáctileté manželce vytrhával nehty, odmítla dělat prostitutku

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Afghánským policistům se podařilo v minulých dnech zachránit teprve 15letou dívku, kterou její manžel déle než pět měsíců věznil a brutálně týral. Údajně proto, že se vzpírala prostituci.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Sahar Gulovou nalezli policisté v severovýchodní provincii Baghlán. Byla zamčena na toaletě v suterénu domu, který patřil rodině jejího manžela. Údajně byla vyhladovělá a měla vytrhané nehty.

Dívka musela snášet bití a brutální týrání zřejmě proto, že odmítla dělat prostitutku. Na policii se obrátili dívčini rodiče, kteří ji neviděli od její svatby. Před sedmi měsíci byla Sahar provdána za 30letého muže, který ji brzy na to udělal ze života peklo.

„Viděli jsme její nehty, vytahané manželem. Zlomeným hlasem říkala, že jí manžel pomocí kleští odtrhával kusy masa z těla,“ popsal CNN důstojník baghlánské policie Džavíd Basharat. Podle agentury AFP měla dívka také zlomenou ruku.

Rahíma Zarifíová, ředitelka baghlánského úřadu pro ženské záležitosti, potvrdila, že mučená dívka byla již hospitalizována. Její stav prý ale byl v době jejich setkání velmi špatný. Dívka trpěla kožním onemocněním a nebyla ani pořádně oblečená.

Podle AFP již policie v souvislosti s případem zadržela tři ženy včetně tchýně mučené dívky. Jejímu manželovi se ale podařilo uprchnout.

Reklama

Výběr článků

Načítám