Hlavní obsah

Pančované pivo v Indii zabilo už 143 lidí

– Dillí • Aktualizováno

Ve dvanácti vesnicích nedaleko od indické Kalkaty zemřelo už 143 lidí na otravu pančovaným pivem, uvedla BBC. Další stovka přiotrávených je v nemocnici. Panují obavy, že počet obětí může vzrůst.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Počet obětí z původních úterních deseti značně vzrostl. Mnozí zemřeli, protože se báli jít k lékaři, aby je nestíhala policie. Po některé už bylo pozdě. I když měli potíže už v úterý, do nemocnice zamířili až ve středu.

"Vypil ten alkohol v úterý odpoledne. Nevšimli jsme si, že se mu udělalo špatně," řekl Zamir Sardar o svém dvaatřicetiletém strýci, který ve čtvrtek zemřel. "Ráno byl jeho stav velmi neobvyklý, křičel bolestí. Vzali jsme ho do nemocnice tak rychle, jak jsme mohli, ale během několika hodin zemřel."

Policie už v souvislosti s hromadnou otravou zadržela čtyři lidi, kteří se podíleli na výrobě a distribuci toxického nápoje.

Lidé začali mít v úterý v noci příznaky otravy po požití "piva" ve vesnici Sangrampur asi 30 kilometrů od Kalkaty. Do nemocnice ale byli přepraveni teprve ve středu.

Levné alkoholické nápoje "vylepšované" chemikáliemi kvůli silnějšímu účinku každý rok zabijí v Indii desítky lidí. Například v roce 2009 po požití pančovaného piva zemřelo v západní Indii 112 osob.

V Indii je částečná prohibice, alkohol se tam legálně téměř nedá koupit. Lidé jej proto shánějí, kde se dá. Vyrábět alkohol podomácku a prodávat jej je ale trestné, hrozí za to smrt.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám