Hlavní obsah

To by bylo kur... úžasný, prohlásil australský ministr v televizi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Canberra

Australský ministr pro telekomunikační a digitální technologie a senátor Stephen Conroy pobouřil veřejnost klením v přímém televizním přenosu na stanici ABC, vysílaném v úterý odpoledne před pořady pro děti. Conroy při setkání s novináři k otázce daně řekl, že kdyby se mohla snížit, bylo by to „kur... úžasný“.

Článek

Ministr v Národním tiskovém klubu odpovídal na dotaz týkajícího se bezdrátového internetového připojení. „Jestli půjde daň nahoru, panebože, to je risk. Ale jestli se daň sníží, je to kur... úžasný," prohlásil. Vzápětí se rychle opravil: "Omluvte mě. Úžasný.“

Stanice ABC1 debatu přenášela živě mezi 12:30 a 13:30 hodin. Hned poté následovala na ABC série programů pro děti a mládež.

Deník The Australian k jeho výroku (v angl. fucking fantastic) mimo jiné ironicky poznamenal, že Conroy, který si podržel ministerské křeslo po přestavení vlády z tohoto týdne, je jistě ten pravý pro dohled nad standardy vysílání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám