Hlavní obsah

Kyselinou znetvořili afghánskou rodinu, která nechtěla provdat dceru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kunduz

Skupina ozbrojených mužů na severu Afghánistánu v provincii Kundúz nastříkala kyselinu na tří dívky ve věku 12, 13 a 18 a také na jejich rodiče, uvedla DPA. Šlo o mstu za to, že rodina nechtěla provdat nejstarší dceru za vládce místní oblasti.

Foto: Reuters

Taxík přepravuje do nemocnice zraněné (ilustrační foto)

Článek

„Před dvěma dny neznámí ozbrojení muži napadli dům těsně za hranicemi města Kundúz a nastříkali kyselinu na tři dívky a jejich rodiče,“ uvedla předsedkyně afghánského úřadu  pro ženské otázky Nadira Giyahová. Útok byl podniknut v oblasti Bolake Aval. Nejstarší dívka je kritickém stavu, protože má popáleniny na celém těle.

Podle Giyahové byla motivem činu msta. Rodiče odmítli provdat nejstarší dívku za místního vládce. Útočníci nejprve spoutali ruce otci a pak stříkali kyselinu na těla a obličeje členů rodiny.

Podle dubnové zprávy OSN je každá třetí Afghánka vystavena psychickému a fyzickému násilí. Čtvrtina je vystavena sexuálním útokům.

Ve čtvrtek bude afghánský prezident Hámid Karzáí rozhodovat, zda omilostní ženu, která byla uvězněna za nevěru. Znásilnil ji manžel sestřenice. Na svobodu se může dostat, protože souhlasila s tím, že si ho vezme. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám