Hlavní obsah

V Libyi dopadli Kaddáfího syna Sajfa Isláma, je zraněn

– Tripolis • Aktualizováno

Na jihu Libye byl zadržen syn bývalého libyjského vůdce Muammara Kaddáfího. Oznámil to ministr spravedlnosti prozatímní libyjské vlády Mohammad Alakuí, uvedla BBC. Dopaden byl u města Obari a zadržen spolu s osobními strážci. Je lehce zraněn. Sajf Islám Kaddáfí byl na útěku od otcovy smrti.

Foto: Ismail Zitouny, Reuters

Dopadený Sajf Islám Kaddáfí při letu do Zintánu

Článek

Podle libyjských zdrojů byli se Sajfem Islámem zatčeni jeho dva spolupracovníci, kteří se ho snažili dostat do Nigeru. Zadrženi byli u oázy po přestřelce.

Sajf Islám má ovázané prsty pravé ruky. Novinářům řekl, že se cítí dobře, že byl zraněn před měsícem při jednom z náletů NATO. Po zatčení byl přepraven vrtulníkem do Zintánu.

Foto: Reuters

Sajf Islám Kaddáfí byl na útěku od otcovy smrti.

Na Kaddáfího syna byl vydán 27. června mezinárodní zatykač stejně jako na jeho otce. O jeho vydání usiluje Mezinárodního trestní soud (ICC), protože se měl dopustit válečných zločinů a zločinů proti lidskosti.

Sajf Islám byl posledním významným členem Kaddáfího rodiny, kterého se podařilo dopadnout.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sajf Islám v době, kdy byl u moci jeho otec Muammar Kaddáfí Video: Reuters

Muammar Kaddáfí byl dopaden a zabit 20. října. Sajf Islám dokázal uniknout a prchl mezi místní kmeny na jih země, i když se objevily zprávy, že byl také dopaden a zabit stejně jako jeho bratr Mutasím. [celá zpráva]

Podle některých informací se chtěl v minulosti sám mezinárodnímu soudu vydat, aby se vyhnul soudu v Libyi. [celá zpráva]

Nová libyjská vláda ho chce postavit před domácí justici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám